čtvrtek 8. března 2012

Nápady otce Schwarze

Nemaje právě čas na to, abych Vás otravoval grafomanstvím, podělím se s Vámi alespoň o radost nad tvorbou mediálně nadaného lichtenštejnského kaplana Johanna Schwarze, který před pár lety vrhnul na YouTube několikero povedených katolických parodií na reklamy a na světové značky od CocaColy po iPhone.
Zřejmě si toho někdo všiml a poskytl mu prostředky, neboť dotyčný se svým mikrostudiem „Birett Ballet Productions“ od té doby rozjíždí projekty stále propracovanější. Od několikavteřinových spotů dospěl přes dva dokumenty o kněžství a o mši svaté až k loni natočenému výtečnému 24-dílnému „kurzu základů víry“ Mein Gott und Walter, který je z velké části zhlédnutelný na internetu, ale též za levno objednatelný - dosud žel jen německy, chystá se však anglická verze a co více, připraveno je i české vysílání a snad se jednou podaří take  .
Vedle toho připravuje nejnovější sérii „Oh Mein Gott“.
Pro vás zkušené katolické harcovníky mnohé ty filmy možná ani nejsou. Více mohou dát těm, kdo dělají první katolické krůčky, ale přitom chtějí hutnou potravu, nikoliv omáčku řídkou. Don Johannes totiž umí výtečně skloubit moderní formu a germánský humor (?!) se zdravě tradičním obsahem.
A jako ukázku připojuji - vzhledem k liturgickému období - film pro autora poněkud netypicky chmurný, krátkou to vizuální meditaci nad 3. kapitolou Geneze:

Žádné komentáře:

Okomentovat